Нови валежи в края на седмицата
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Май 2019 07:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нови валежи в края на седмицата

/КРОСС/ Днес облачността отново ще се увеличи от запад на изток и привечер са възможни слаби превалявания в Западна България. Вятърът ще е по-осезаем на изток, където в следобедните часове скоростта на поривите ще достига до 50 километра в час. Температурите през деня ще са между 17 и 22 градуса. По-хладно се очертава времето около крайбрежието.

В планинските масиви на Западна България ще превалява дъжд, а над 1800 метра и слаб сняг. По Черноморието ще е облачно, но сухо. В хода на деня ще се усилва вятърът.

През нощта и утре се очакват валежи, които ще са по-значителни в Югоизточна България. Отново там утре ще има и гръмотевична активност. В събота облачността ще се разкъса до слънчево време, но в неделя и в началото на новата седмица очакваме страната ни да попадне под влиянието на обширен средиземноморски циклон. Ще вали с по-голяма честота и интензивност в Западна и Централна България. Валежите ще са придружени от гръмотевици и по-силен вятър. Дневните температури до края на тази седмица ще са над 20 градуса. В началото на новата обаче ще паднат надолу с няколко градуса.