Кънчо Стойчев: Дебатите за евроизборите - като бит пазар, всичката стока е менте
Секция: ПОЛИТИКА
09 Май 2019 10:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кънчо Стойчев: Дебатите за евроизборите - като бит пазар, всичката стока е менте

/КРОСС/ Аз бих казал, че тази сутрин на политическата сергия стока имаше, но по-скоро присъствахме на бит пазар - тоест на място, където всичката стока е менте.

Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" социологът Кънчо Стойчев по повод проведения дебат на кандидати за евроизборите. Защо тази стока, която днес видяхме е менте? Нека да видим кои бяха участниците - трима от тях са директно въвлечени във властта всекидневно, те са част от властта, от тази конфигурация, а четвъртия е опозиция на опозицията - тоест пак е с властта, АБВ участваше в предишното правителство на ГЕРБ, добави Стойчев. Всичко в един глас пееха как в България имало корупция - абе, господа, вие сте част от тази корупция, вие я подкрепяте. Като има корупция и не ви харесва, излезте от това управление, станете опозиция - коментира още социологът. Видяхме също така, че част от управлението - единия поиска оставка на вицепремиер, който е от същото това управление - ами поискайте го в парламента, какво тук преди избори лъжете, призова Кънчо Стойчев. Демагогия в политиката има навсякъде по света - въпроса е в мярката. Тази сутрин получихме една порция от 100 процента демагогия, заяви още социологът.

Аз бих нарекъл днешния дебат, дебатът на патериците - бивши, настоящи и бъдещи вероятно патерици на политическа партия ГЕРБ, която е член на ЕНП. Действително партия „Атака" и другата „Патриоти за Валери Симеонов", на което аз по нарцистична формулировка трудно бих могъл да измисля - това са партии, които практически са част от управлението. Партия „Воля- българските родолюбци", господин Марешки се заяви като алтернатива - ние ще спрем грабежа, в крайна сметка се оказа, че работят много добре в 44-тия парламент с ГЕРБ. И имахме в дебата проф. Дуранкев от АБВ, които бяха маскирани за тези избори като Коалиция за България, което цели да подведе някои заблудени леви избиратели, които носталгират по БСП и така нататък. Това каза от своя страна политологът Петър Чолаков. Темите, които бяха поставени, бяха теми, които ние очаквахме - ужким дебатът беше за Европа, а всъщност всичко мина през България, политиката на доходите, закачки с джендърството и джендър идеологията, с циганизацията и така нататък.