Северна Корея изстреля ракета с неуточнени засега параметри
Секция: СВЯТ
09 Май 2019 16:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Северна Корея изстреля ракета с неуточнени засега параметри

/КРОСС/ Северна Корея изстреля ракета с неуточнени засега параметри, съобщи оперативното командване на въоръжените сили на Южна Корея, цитирано от осведомителните агенции.
Тя е полетяла в източна посока. В прессъобщението не се дават други подробности, но някои наблюдатели твърдят, че ако това е ракета с голям обсег, каквито Пхенян изпробва през 2017 г. и Вашингтон го заплашваше с война, това ще е знак, че комунистическият Север загърбва дипломацията.
По късно японското министерство на отбраната съобщи, че нито една от ракетите, изстреляни от Северна Корея , не е стигнала близо до бреговете на Япония
"Засега нямаме сведения за някаква ситуация, която би представлявала заплаха за националната сигурност на Япония", се казва в съобщението.
Според АП Япония омаловажава севернокорейските ракетни тестове от събота и от 9 май, тъй като японският премиер Шиндзо Абе се опитва да си уреди среща с лидера на КНДР Ким Чен-ун.
В края на миналата седмица КНДР изстреля от източното си крайбрежие няколко ракети с малък обсег, които прелетели между 70 и 200 км и паднали в Японско море.