Guns N ‘Roses съдят пивоварна в Колорадо, защото е кръстила бирата си с тяхното име
Секция: Шоубизнес
11 Май 2019 14:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Guns N ‘Roses съдят пивоварна в Колорадо, защото е кръстила бирата си с тяхното име

/КРОСС/ Групата Guns N ‘Roses съди пивоварна в Колорадо, че е нарекла една от бирите си „Guns' N ‘Rose", съобщи АФП. Музикантите твърдят, че нарушението на търговската марка им е причинило „непоправими щети".

Бирата, чието лого е стилизиран надпис с акцент върху буквата „Е", е направена от пивоварната „Oskar Blues", част от „Canarchy Craft Brewing Collective в западния американски щат.

В жалбата си, подадена в четвъртък във федералния съд в Лос Анджелис, групата, която иска да й бъдат изплатени щетите и съдебните разноски, обвинява пивоварната, че продава продукти, които „умишлено търгуват с добронамереността, престижа и славата на Guns N ‘Roses, без одобрението, лиценза или съгласието на групата".

„Като пряк и непосредствен резултат от неправомерните действия на ответника, Guns N ‘Roses е претърпяла и

продължава да страда и/или е вероятно да претърпи вреди върху своите търговски марки, бизнес репутация и добра воля", се казва в жалбата.

Музикантите настояват, че пивоварната фалшиво предполага връзка с групата, използвайки предполагаемата й марка, за да продава бира.

Пивоварна Oskar Blues не отговори веднага на искането на AFP за коментар.

Фирмата се е опитала да запази марката на своята бира през 2018 г., но искането е било отхвърлено след несъгласие от страна на групата. Според документите, бирата и придружаващите я стоки ще бъдат продадени до март 2020 година.