Строеж върху созополските скали предизвика недоволство в града
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Май 2019 10:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Строеж върху созополските скали предизвика недоволство в града

/КРОСС/ Строеж върху созополските скали предизвика възмущение и недоволство на хора от града. Случая беше показан в „Здравей, България" преди два месеца. До момента обаче казусът не е разрешен.

Собственици на ресторант в Стария град започнали да строят, за да разширят търговската си площ. Според местните хора - действията са незаконни. Тогава в ефира на "Здравей, България" собственичката на ресторанта обеща, че конструкцията ще бъде премахната. Оказва се обаче, че не само, че не е била премахната, но е започнала и да расте.

Обектът не само не е премахнат, но е започнало ново строителство за доизграждане в събота и неделя. Местни хора извикали полицията.

Според Теодора Свиридова строителите са започнали да работят в 8 часа сутринта в събота. За час и половина те са поставили горното ниво на строежа.

Имаме издадена заповед за спиране на незаконно строителство. В момента засегнатите лица са подали възражение срещу нея до Административен съд. Въпреки това ние няма да оставим нещата така и няма да допуснем изграждането на едно такова незаконно съоръжение, заяви изпълняващият длъжността кмет на Созопол Катя Стоянова.

Според областния управител на Бургас Вълчо Чолаков имотът, върху който се строи, е изключителна държавна собственост. Той допълни, че тя е получила полицейско разпореждане за спиране на строежа. В противен случай може да бъде задържана за 24 часа.