Пътна полиция провежда акция за контрол на товарните автомобили и автобусите
Секция: Автомобили
13 Май 2019 11:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Пътна полиция провежда акция за контрол на товарните автомобили и автобусите

/КРОСС/ От днес до 19 май на територията на цялата страна се провежда операция на Пътна полиция за контрол на товарните автомобили и автобусите. Това съобщиха от МВР.

Акцията е част от календара на TISPOL - Европейската мрежа на службите на Пътна полиция и подобни действия се осъществяват на територията на всички държави-членки. Операциите за контрол над товарните автомобили и автобусите имат за цел да се обърне внимание на водачите, че последиците и броят на загиналите и ранените при пътнотранспортно произшествие с участието на тежки машини и автобуси са значително по-големи в сравнение с другите тежки ПТП. Основните причини за възникналите инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари както и претоварването на автомобилите.

Проверките ще се осъществяват съвместно със служители на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" и с участието на служители на криминална и икономическа полиция.