Спортни таланти на "Еврофутбол" със сребро и бронз от Балканиада по плуване
Секция: СПОРТ
13 Май 2019 12:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Спортни таланти на "Еврофутбол" със сребро и бронз от Балканиада по плуване

/КРОСС/ Спортният талант на „Еврофутбол" - Станимир Халаджов и партньорът му на двойка скул Рангел Кацарски завоюваха второ място във финал „Б" на завършилата през уикенда в Пловдив Световна купа по гребане за мъже и жени. Това отреди на талантливите ни състезатели 8-о място в крайното класиране. Халаджов и Кацаров продължават с подготовката си за Европейското първенство за мъже, което е от 31.05. до 02.06.2019 г. в Люцерн, Швейцария.

Родните ни плувци имаха няколко състезания, където представиха повече от отлично България. Георги Цурев спечели сребърен медал на 4 х 200 м свободен стил и бронзов медал на 4 х 100 м съчетано плуване на провелите се Балкански игри на 11-12 май в Кавала, Гърция.

На международния турнир Сандански, също през уикенда, Светлозар Николов завоюва един златен - на 50 м гръб с 29.4 сек, два сребърни - на 50 м бруст - 31.2 сек и на 50 м свободен стил с 25.4 и едно бронзово отличие на 50 м бътерфлай с 27.1 сек. На същото състезание Тиана Темелкова грабна две сребра - на 50 и на 100 м гръб в групата на 13-14-годишните. На международния турнир „Младост", който се проведе на 4-ти и 5-ти май в Пловдив, Тиана взе златните медали на 50 м и 100 м гръб и сребро на 200 м гръб отново в нейната възраст.

Две от таекуондистките ни Румина Кирчева и Радина Борисова участваха на международния турнир „Астерикс" в Ниш, Сърбия. Там Румина взе сребро след две победи и загуба на финала, а Радина победи в две срещи срещу местни състезателки.

От 13.05. Гергана Топалова вече е 521-ва в световната ранглиста по тенис за жени, след като в два поредни турнира се представи отлично. В Андижан тя премина квалификациите и достигна до осминафинал. А, в надпреварата в Наманган се класира за ¼-финалите, след като отново преодоля пресявките. На Гери й предстои завършване на учебната година и матури, след което е планирала три турнира в САЩ през юни.

Една от най-големите ни надежди в родната стрелба с лък - Иван Банчев все още среща трудности с новата екипировка, но успя да се представи достойно на турнира „Дунавски стрели" за мъже, жени, младежи и девойки, който се проведе в Русе от 3-5 май. 17-годишният ни състезател достигна до четвъртфиналите, където загуби с 4:6 от Аспарух Латев от „Център" - София. В крайното индивидуално класиране Иван е 6-ти, а в отборната битка мъжкият отбор спечелиха златната купа.

На международния турнир по бадминтон за юноши и девойки под 17 г. „HEBAR OPEN", който се състоя от 2-ри до 5-ти май в Пазарджик и е кръг от европейската верига, Михаела Чепишева спечели бронзов медал на двойки девойки с партньорка Гергана Павлова. На единично и смесени двойки Михаела отпадна на четвъртфиналите и остана на 5-8 място. Следващите й турнири са в Хърватия (16-18.05.) и в Полша (24-26.05).

Медийни партньори на програма „Спортни таланти" са: сайтовете actualno.com, offnews.bg, sportlive.bg, blitz.bg, viasport.bg, bgsprint.com, bgathletic.com, ngobg.info, thestarstribune.bg, dir.bg; вестниците „Труд" и „Еврофутбол"; агенциите КРОСС, Пик и БГНЕС, както и радиата Дарик радио и БНР. За поредна година подкрепа ни оказва и Националната спортна академия „Васил Левски".