Фермер прегази крадец влязъл в имота му, роми го заплашват с пожар
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Май 2019 13:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Фермер прегази крадец влязъл в имота му, роми го заплашват с пожар

/КРОСС/ Бизнесмен от Болярино прегази с джип крадец във фермата си. Инцидентът е станал в нощта на събота срещу неделя, около 1 часа. Кипърецът Димитакис Пирилис хванал братя и техен приятел да косят люцерна на негов тирен. На 500 метра от кравефермата той ги подгонил с джипа си, но те се разбягали в различни посоки. Настигайки един от братята, Пирилис го прегазил с колата си.

31-годишният мъж от ромски произход издъхнал на място. Бизнесменът е направил няколко кръга с джипа си, не е ясно дали няколко пъти е прегазил тялото.

Кипърецът е задържан, а три буса жандармеристи пазят фермата му, тъй като местни роми от Болярино заплашват, че ще я запалят. Ромите неколкократко са осъждани за кражби. Убитият е излязъл от затвора през 2017 г., като има 14 присъди за кражби, а една от кражбите е била именно от имота на кипърския бизнесмен.

Ако обвиненията срещу кипъреца се докажат, го грозят от 10 до 20 години затвор. Той е задържан за 72 часа с прокурорско разпореждане. Димитакис Пирилис е обиран неведнъж от крадци, а преди три години беше подпален и неговия дом.