БФС и Балъков се разбраха, новият селекционер ще е със заплата като стария
Секция: СПОРТ
13 Май 2019 14:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БФС и Балъков се разбраха, новият селекционер ще е със заплата като стария

/КРОСС/ Красимир Балъков е новият национален треньор на България, като официално назначението му ще е факт утре. Магическият халф на големия ни отбор от 90-те години се разбра с БФС за детайлите по договора и ще разпрати повиквателни на избраните легионери за мачовете с Чехия и Косово до края на седмицата. Двете европейски квалификации са на 7 и 10 юни.

Балъков ще получи поста официално във вторник, 14 май, когато заседание на Изпълкома на БФС ще одобри контракта. Той е до Евро 2020, като включва кампанията в квалификациите и плейофите от Лигата на нациите в края на март догодина.

След тях договорът може да бъде удължен за 2 години, ако и двете страни са доволни от сътрудничеството.

Футболната централа и новият селекционер са си стиснали ръцете по най-важните точки от условията на Балъков. Заплатата на треньора няма да е по-голяма от тази на предшественика му и негов добър приятел - Петър Хубчев. Той работеше за месечно възнаграждение от около 25 000 лева.

Финансовите изисквания обаче не са били водещи, когато Балъков е преговарям по условията си. Неговите искания са били за дългосрочно сътрудничество, както и за политика на ненамеса от ръководни кадри от "костюмираната част" на БФС в работата му и в отношенията с играчите.

Постигнат е компромис, добър и за двете страни, по тези казуси.