Деца от Своге научиха как да сортират отпадъците и да ги събират разделно
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Май 2019 07:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Деца от Своге научиха как да сортират отпадъците и да ги събират разделно

/КРОСС/  Над 100 деца от всички детски градини в Своге участваха в кукленото шоу. Поради лошото време и вместо на площада, те пяха, танцуваха и се забавляваха с приказните герои Хартояд, Пластоядка и Стъклояд в залата на читалище "Градище 1907". Заедно със симпатичноте животинчета, които се хранят с отпадъци от трите цветки контейнера на “Екопак България”, те се учиха защо е важно да събираме разделно и как да го правим всеки ден, за да могат отпадъците да бъдат рециклирани. Всички деца получиха подаръци – книжки за оцветяване и магнити с персонажите от кукления театър.

Безплатното куклено шоу „Приказка за юначета с празни тумбачета“ в Своге бе второто от серията представления в рамките на пролетното турне на „Театър на приказката – София“ по инициатива на „Екопак България“ и в партньорство с общините Ботевград, Своге, Тутракан, Плевен, Правец, Панагюрище, Тетевен, Пещера и Стрелча.

Образователната пиеса „Приказки за юначета с пълни тумбачета“ пътува из българските градове за пета поредна година. За този период актьорите от „Театър на приказките“ обучиха над 6100 деца на възраст от 4 до 8 години.

Очаквайте на 16 май 2019 г., 10.30ч. в Народно читалище "Н. Й. Вапцаров" в гр. Тутракан следващото представление на кукленото шоу „Приказка за юначета с празни тумбачета“.

„Екопак България“ АД е най-голямата в страната Организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки, която инвестира в образователни инициативи, чиято цел е да научат децата да събират разделно и да се грижат за природата.

 „Екопак България“ обслужва население от 2,57 млн. души в 83 общини, в които са разположени 17425 контейнера в три цвята – жълто, синьо и зелено. Компанията оперира с 42 камиона, които извозват отпадъците до 19 сортиращи инсталации.