Елена Йончева: Борисов е шеф на предизборен щаб!
Секция: ПОЛИТИКА
14 Май 2019 08:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Елена Йончева: Борисов е шеф на предизборен щаб!

/КРОСС/ Водачите на листите на ГЕРБ и на "БСП за България" Мария Габриел и Елена Йончева кръстосаха саби ожесточено още в началото на предизборния си дебат по Нова телевизия.

Те влязоха в спор, отговаряйки още на първия въпрос - за атаките към премиери и президента, че участват в предизборната кампания.

Йончева показа разпечатка от сайта на ГЕРБ, където пише, че премиерът е шеф на предизборния щаб на коалицията, което е в нарушение на Закона за администрацията. Затова социалистите искат да излезе в отпуск по време на кампанията.

Мария Габриел веднага репликира, че Борисов не е бил на предизборно събитие, а държавата не може да спре да функционира по време на кампанията. Докато президентът, който ГЕРБ атакува, говори политически, а трябва да бъде обединител на нацията, смята Габриел.

Радев е бил на празник на града, контрира Йончева и заяви, че президентът не може да спре да говори тогава, когато "властта се е сляла с организираната ппрестъпност".

В отговор на въпроса защо искат да станат евродепутатки Габриел заяви, че познава механизмите на фунциониране в Брюксел и това й помага да следва каузата си България. Две качества ме отличават, каза тя: дипломация и твърдост.

Елена Йончева заяви, че нейната каузата е битката й с липсата на справедливост и тази битка трябва да се изнесе в Европа. Тя изнесе данни на това, че бедността в България се увеличава, че 1,5 милиона българи живеят под прага на бедността, че 40% от българите са на ръба на социалното изключване. Йончева специално акцентира на доклада на Държавния департамент, според който 2/3 от сигналите за корупция у нас на висши политици не се разследват.

Габрил контрира, че корупция има навсякъде и че в 14 страни от ЕС тя е в повече, отколкото е в България. Габриел заяви, че Йончева чете материала като дявола евангелието.