SOLAR с Paul Kalkbrenner и Richie Hawtin на летище София
Секция: Шоубизнес
14 Май 2019 10:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
SOLAR с Paul Kalkbrenner и Richie Hawtin на летище София

/КРОСС/ YALTA CLUB отново успява да зарадва феновете си с новина за предстоящо извън клубно събитие - SOLAR. В разгара на лятото за първи път в България ще видим артиста с неподражаемо техно звучене – единствения и неповторим, Paul Kalkbrenner.

След осем студийни албума на върха на класациите, милиони фенове по света и участия на редица големи фестивали, дойде време да посрещнем супер звездата и у нас. Той идва за SOLAR в парка на летище София на 6 юли заедно с една друга техно легенда - Richie Hawtin.

Paul е само на 12 години, когато пада Берлинската стена.

Това е и времето, в което техно музиката се превръща в символ на германското обединение и начин на изразяване за мнозина.

Това важи и за Paul, който започва да гостува в малки клубове през 1992 година, след като първата вълна на електронната музика се е разляла по дансингите на Берлин, по-късно познати като легендарните клубове Tresor и Planet.

Първите му издадени парчета са мелодични и наситени с топло, дълбоко усещане, за разлика от тъмните, монотонни звуци, които характеризираха техното по онова време. Малко след издаването на първия му албум “Superimpose” през 2000 година, той издава и втори - “Zeit”, а след това и трети албум “Self” през 2004 година.

По същото време, продуктивният Paul влиза в ролята на актьор с едно нестандартно, но изключително изпълнение на Ickarus – главната роля във филма “Berlin Calling” (историята на берлинския техно DJ и продуцент Martin Karow), който се превръща в абсолютен хит.

Kalkbrenner е и създател на саундтрака към филма „Sky and Sand“, който се задържа в класациите за рекордните 121 последователни седмици.

Следват множество успехи за германеца, от създаването на собствения му лейбъл “Paul Kalkbrenner Musik”, през разпродадени турнета, до създаването на следващите му студийни албуми и изявата му пред 400 000 души, празнуващи 25 годишнината от падането на Берлинската стена.

През 2018 година излиза последният му албум “Parts of Life”, а през 2019-та, графикът му продължава да бъде запълнен с участия на топ локации, включително и тази на летище София. 

Легендарният германец няма да бъде сам на сцената на SOLAR, защото заедно с него ще видим и човекът, който непрекъснато разбива всички концептуални граници, а именно - Richie Hawtin.

Създателят на лейбълите Plus8 и Minus е един от найвлиятелните артисти на световната сцена, подхранващ множество таланти като Speedy J през 90-те и по-късно успешния Gaiser.

И разбира се, той е Plastikman и най-вече отличен музикант, който се придържа към авангардната електроника чрез шестте си албума и две компилации.

Toй успя да създаде едно уникално техно звучене, което се превърна в синоним на Детройт и това е силно танцувалния му електро хаус.

Създател на PLAY Differently, както и на изключителните партита ENTER, Hawtin е носител и на безброй награди за принос към света на музикалните технологии. Трудно може да предвидим какво му предстои в бъдеще, но едно е сигурно – възможността да видим негово изпълнение на живо не е за изпускане. 

Партито на 6 юли няма да остане и без българско участие в лицето на резидента на YALTA CLUB и създател на Takeover, Liubo Ursiny.

Билети за събитието може да закупите от OMV, YALTA CLUB и в мрежата на Eventim.bg

Повече информация може да намерите на официалната страница във Facebook, както и на yaltaclub.com.