Министър Росен Желязков е на работно посещение във Варна
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Май 2019 14:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Росен Желязков е на работно посещение във Варна

/КРОСС/ Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков е на работно посещение във Варна на 14 и 15 май 2019 г.

Днес,14 май, министър Желязков ще участва в кръгла маса по транспортната свързаност в Черноморския регион, която се провежда в Евксиноград. Събитието се организира като част от българското председателство на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС).

Организацията е един от най-важните формати за регионалното сътрудничество, който обединява страни членки на ЕС и страни извън Съюза. Основният приоритет е осигуряването на съдействие за по-добро стопанско развитие на страните членки на ОЧИС. Сигурността и развитието на Черноморския регион, създаване на благоприятни икономически условия – свободни икономически зони, облекчаване на режимите на пътуване и стимулиране на обмена на стоки и услуги между държавите е основна цел на организацията.

Утре, 15 май, от 11.00 часа, министърът на транспорта ще посети полигона за практическа подготовка на морски лица, към „Български морски квалификационен център“ ЕАД. Полигонът е най-съвременния обособен център за практическа подготовка на морските лица в България. По-късно през деня министър Желязков ще има работно посещение на пристанищните терминали Варна-Изток и Варна-Запад. Той ще направи инспекция на реабилитирани помещения за обработка на товари, както и ще се запознае с направените инвестиции от „Пристанище Варна“ ЕАД в нова техника.