Софийската филхармония с подарък за публиката по повод 24 май
Секция: КУЛТУРА
14 Май 2019 17:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Софийската филхармония с подарък за публиката по повод 24 май

/КРОСС/ За Деня на славянската писменост и българската култура Софийската филхармония подарява на публиката 30% отстъпка от редовната цена на билетите за концертите на филхармонията в зала "България". Отстъпката е валидна за периода 14 май - 24 май, при закупуване на билети от касата на залата и от eventim.bg.

С два концерта на самия 24 май музикалната институция ще отбележи най-хубавия български празник. От 12 ч. Детският филхармоничен хор ще представи своя годишен концерт, в който са включени шедьоври на певческото изкуство, интерпретирани с ентусиазъм и професионализъм. Концертът е под надслов "Върви, народе възродени", а в програмата са включени произведения от Ал. Текелиев, Б. Бритън, Б. Тричков, Г. Минчев, П. Пипков, П. Ступел, Хр. Недялков. Дирижира Славил Димитров, клавирен съпровод - Капка Найденова, хормайстор - Милена Яцино.

В 19 ч. музикантите от Софийската филхармонията ще споделят сцената с филхармония"Пионер" в празничен концерт, в който ще звучат "Песен" из "Българска сюита" на Панчо Владигеров и Симфония N5 от Пьотр Илич Чайковски. На диригентския пулт застава Любомир Денев-син. Концертът е част от програмата на Международния фестивал "Софийски музикални седмици".

Билети за концертите на Филхармонията можете да закупите от касата на зала "България и в мрежата на eventim.bg.