Росен Желязков: Най-важно е оптимална интеграция на Черноморския регион
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Май 2019 19:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Росен Желязков: Най-важно е оптимална интеграция на Черноморския регион

/КРОСС/ "Развитието на регионалната транспортна инфраструктура е приоритет за Организацията на Черноморското икономическо сътрудничество, но за да постигнем оптимална интеграция в транспортните мрежи, трябва да обърнем внимание на проектите в рамките на Трансевропейските и Евроазиатските коридори, които преминават през нашите държави", това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков на кръгла маса по транспортната свързаност в Черноморския регион.

Събитието се организира в Евксиноград като част от българското председателство на организацията.

Министър Желязков подчерта, че е постигнат значителен напредък в междудържавното сътрудничество в рамките на организацията.

По думите му, за да се постигне устойчива мобилност и висока ефективност, страните трябва да се фокусират върху основните предизвикателства като модернизацията на инфраструктурата, внедряването на интелигентни транспортни системи, подобряването на конкурентоспособността на транспортните предприятия и намаляването на вредното въздействие върху околната среда.

По време на срещата във Варна беше финализирана подготовката за неформалната среща на министрите по транспорта от държавите членки, която ще се проведе в Лайпциг на 22 май 2019 г.