Елена Йончева: Борисов вади България от ЕС
Секция: ПОЛИТИКА
15 Май 2019 09:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Елена Йончева: Борисов вади България от ЕС

/КРОСС/ „Борисов вади България от ЕС". Това заяви водачът на листата на "БСП за България" за евроизборите Елена Йончева във Враца. По думите й българите сме талантлив, смел народ и нашите сърца са революционни, а България се намира в революционна среда. „Революция се прави и с гласуване, ние можем да победим на 26-ти май с бюлетина номер 18", заяви тя. По думите й няма режим, който ще издържи, ако народът се вдигне и каже: „Искаме свобода". Тя попита как може вече 12 години да сме в ЕС, а Северозападна България да се превърне в най-изоставащия регион в ЕС, след като се наливат милиарди и има политика на ЕС за субсидиране на регионите, които са по- слаби. „Какво се случва с вашата болница с 15 млн.лв. задължения, която всеки момент ще фалира и хората няма да имат достъп до помощ?", попита тя врачани. Йончева подчерта, че Конституцията казва, че всички трябва да имаме достъп до качествено здравеопазване. „Борисов вади България от ЕС и по качество и достъп до здравеопазването", заяви тя. По думите й даваме 50% от джоба си за здравеопазване, а в Европа дават 15%, във Франция - 8%. Тя попита и как е възможно държавата да се превърне в мащеха за народа си. „Левицата има изход от тази ситуация. В Европа няма общинска болница, която да е търговско дружество. Това искаме да стане и в България", обясни тя. Йончева допълни, че БСП залага и на намаляване на ДДС за лекарствата. Тя заяви, че ако продължаваме така, България ще се превърне в демографска пустиня. „И макар да си мислят, че няма кой да ги накаже, както Цветанов казва, има - народът ще ги накаже", заключи Елена Йончева.
Проф. Мариела Модева: На 26-ти май, с бюлетина номер 18, да дадем старт на социална Европа
„Нека на 26-ти май, с бюлетина номер 18, да дадем старт на социална Европа и по-добро бъдеще в България за всички нас", заяви кандидатът за евродепутат проф. Мариела Модева. Тя подчерта, че трябва да гласуваме и не трябва да ни е страх да си казваме мнението, за да не сме на 111-то място по свобода на словото. „Ще покажем, че имаме не само ентусиазма, но и компетентността, познавайки всички процедури в ЕС, да дадем възможност за промяна на нормативната уредба за по-справедлив бюджет за България и по-сериозен контрол върху разходването на европейските средства", заключи проф. Модева.
На събитието присъстваха зам.-председателят на БСП Кирил Добрев, председателят на областния съвет на БСП-Враца Ивайло Лилов и на общинския Цветелина Дамяновска, както и народните представители от областта Николай Иванов и Иван Генов и председатели на общински организации от област Враца.