Десислава Танева: Ще има промени в политическия екип
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Май 2019 10:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Десислава Танева: Ще има промени в политическия екип

/КРОСС/ Ще има промени в политическия екип, това са нормални неща, заяви новоизбраният земеделски министър Десислава Танева. Веднага след като депутатите одобриха кандидатурата ѝ, Десислава Танева увери, че Иванка Багдатова-Мизова, чийто телефонен номер беше посочен в обява за къща за гости, ще бъде освободена от поста заместник-председател на ДФ „Земеделие".

Според Десислава Танева няма нищо изненадващо в нейния избор за министър, защото през целия си професионален път се е занимавала само със земеделие.

„Има много проблеми, репутационни проблеми и с тях трябва да се справяме и да ги решаваме", подчерта тя и увери, че в работата си ще следва единствено политиките на диалог и планиране, както и предизборната програма на партията ѝ и коалиционното споразумение.

На въпроса какви ще бъдат първите и действия като министър, тя отговори кратко: „Ежедневните проблеми на българските земеделци".

Заемайки поста обаче, Танева очаква и атаки срещу нея, напомняйки, че се намираме в условията на предизборна кампания.

„Животът ми е свързан само със земеделие, била съм в частния сектор 14 години. Имам ясно декларирани доходи. Да, те бяха значително високи, особено за времето си, да не говоря за възрастта ми, но всичко е декларирано. Знае се къде живея, какво съм придобила", заяви още новоизбраният министър.

Засега не е ясно кой ще заеме мястото на Танева в парламента, както и кой ще оглави ръководената от нея земеделска комисия.