Лошото време продължава и през следващите дни
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Май 2019 17:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лошото време продължава и през следващите дни

/КРОСС/ Предимно значителна облачност над по-голямата част от страната се очаква и в четвъртък. Атмосферното налягане слабо ще се понижи, ще е по-ниско от средното за месеца. След полунощ валежите временно ще спрат. В сутрешните часове краткотрайни превалявания ще има на места в Източна България.

След обяд на много места, главно в Западна и Централна България, ще има краткотрайни, в отделни райони - интензивни, валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е слаб от изток-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 18 и 23 градуса, в София - около 18 градуса.

По Черноморието ще има значителна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максимални температури на въздуха: 18-21 градуса. Температурата на морската вода е 15-16 градуса. Вълнението на морето ще е около 3 бала. Над планините ще е предимно облачно, по високите части - и мъгливо. Ще има валежи от дъжд в следобедните часове, на места - с гръмотевици. Над 2000 метра валежите ще са от сняг.
Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12 градуса, на 2000 метра - около 5 градуса. В петък валежи ще има отново на много места в страната, в следобедните часове ще са придружени с гръмотевици. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 20 и 25 градуса.

В събота в източните и планинските райони все още ще има превалявания и гръмотевици, но от запад ще започне бързо подобрение на времето и повишение на температурите.