ВСС освободи зам.-главен прокурор по предложение на Цацаров
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Май 2019 17:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ВСС освободи зам.-главен прокурор по предложение на Цацаров

/КРОСС/ Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет освободи Пенка Богданова като заместник-главен прокурор, съобщи lex.bg Решението бе взето единодушно. Богданова беше назначена за редови обвинител във Върховната касационна прокуратура, а на мястото й няма да бъде назначаван друг заместник на Цацаров.

Предложението за освобождаване на Богданова бе на главния прокурор Сотир Цацаров, който посочи пред колегията няколко мотива - възникнала липса на усилия на заместничката му да работи с административния ръководител, т.е. с него, така и със заместниците му и недостатъчна степен на комуникативност в рамките на ръководния екип.

Наред с това главният прокурор каза, че това няма да се отрази негативно на работата на останалите му заместници, напротив - има възможност задълженията им да бъдат равномерно разпределени. Цацаров добави, че трябва да има пълна комуникация между заместник-главните прокурори и пълно съзнание за екипната работа, което явно в случая не открива.

Той все пак благодари на Пенка Богданова за това, което е направила до момента.

Пенка Богданова беше назначена за заместник-главен прокурор при Върховната касационна прокуратура на 28 януари 2013 г. Тя беше първата, която Цацаров посочи за свой заместник след избора си. До онзи момент Богданова беше прокурор в Апелативната прокуратура в Пловдив.