ЕРП Север стартира лятната обучителна програма „Първи стъпки в кариерата“ за 2019 година
Секция: ИКОНОМИКА
16 Май 2019 11:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЕРП Север стартира лятната обучителна програма „Първи стъпки в кариерата“ за 2019 година

/КРОСС/ ЕРП Север започна прием на заявления за триседмичната платена лятна програма за ученици и студенти - „Първи стъпки в кариерата". За участието си в програмата бъдещите инженери получават възнаграждение, а след края на обучението имат възможност да кандидатстват за постоянна позиция в компанията. Всеки студент 3-ти и 4-ти курс, както и ученик 12-ти клас, обучаващ се в сферата на Енергетиката, може да заяви участие в „Първи стъпки в кариерата".

Програмата има за цел да позволи на учащите да усвоят първоначален професионален опит в реални работни условия и да формират умения за работа в енергийния сектор. По време на обучителния период участниците в „Първи стъпки в кариерата" се обучават от опитни квалифицирани колеги в ЕРП Север. Натрупаната практика в голяма енергийна компания с утвърден работодателски бранд ориентира учащите в професионалния профил, който искат да изберат за своето бъдещо кариерно развитие. Запознаването с процесите в компанията и усвояването на знания в корпоративна среда са приложими във всяка сфера на сектор Енергетика.

Програмата „Първи стъпки в кариерата" се провежда в Североизточна България за четвърто поредно лято и улеснява прехода на бъдещите енергетици от учебния процес към техния активен професионален път. Успехът на лятното обучение се дължи на тясното сътрудничество на ЕНЕРГО-ПРО с техническите учебни заведения в Североизточна България. Всяка година електроразпределителната компанията осигурява работни места на десетки младежи, правещи първи стъпки в своето професионално развитие в енергийната сфера. Провеждат се активни информационни кампании в средните и висши училища на територията, обслужвана от ЕРП Север, за популяризиране на възможностите за професионално развитие и стаж.
Енергийната компанията очаква заявленията на желаещите да се включат в програмата кандидати на имейл careers@energo-pro.bg с тема „Първи стъпки" до 14 юни 2019 г. Пълна информация за актуални проекти, стажантски и постоянни позиции са публикувани в секция Кариери на сайта на ЕНЕРГО-ПРО: https://www.energo-pro.bg/bg/Karieri.