Арестуваха наркотрафиканти след сделка за 7 килограма марихуана
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Май 2019 11:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Арестуваха наркотрафиканти след сделка за 7 килограма марихуана

/КРОСС/ Във Варна задържаха трафиканти на повече от седем килограма марихуана. При реализация на оперативни служби на МВР на 14 май са били арестувани двама мъже, съобщават от Окръжна прокуратура-Варна, които пряко са ръководили операцията.
След проведена сделка с 6925 грама марихуана са спипани 34-годишният продава от Варна и 41-годишният купувач, който е софиянец. При претърсване, извършено по-късно в дома на продавача, са били намерени и иззети още 482 грама марихуана, както и значително количество пари.

Купувачът пък бил арестуван в момент на транспортиране на дрогата, която превозвал в собствения си автомобил.

Двамата задържани са в ареста за 72 часа с прокурорско разпореждане. Те ще бъдат привлечени като обвиняеми за разпространение и държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества в големи размери, като за варненеца това е рецидив.

Ако бъдат признати за виновни, ги грози наказание лишаване от свобода. Купувачът може да получи от 3 до 12 години, а продавачът - от 5 до 15 години. Към наказанието лишаване от свобода в закона са предвидени и тежки глоби, допълват от прокуратурата.