Галаконцерт на 50-ия конкурс за нова българска поп и рок песен „Пролет”
Секция: Шоубизнес
16 Май 2019 17:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Галаконцерт на 50-ия конкурс за нова българска поп и рок песен „Пролет”

/КРОСС/ Наградите в 50-ия юбилеен конкурс за нова българска поп и рок песен „Пролет" ще бъдат раздадени на 20 май, понеделник, от 20.00 ч. в емблематичното Първо студио на БНР. В галаконцерта ще прозвучат 12-те песни-финалисти, които за първи път ще бъдат изпълнени пред публика.

Атлас, Soul Bmoll, Mey feat. Jcat, Mаргарита Хранова, IVA, Maрияна Добрева & Acoustic Point, Криста, Rewind, Electric Pie, Формация Студио 2, Jeremy? и Saint Electrics са изпълнителите, които достигнаха до финала в юбилейното 50-то издание на конкурса на БНР.

На галаконцерта ще стане ясно кои са носителите на Първа, Втора и Трета награда, определени от журито, в което участват изявени български музиканти. Ще бъде връчена и Наградата на публиката, определена от вота на слушателите в сайта на конкурса. На галаконцерта ще станат ясни носителите на Наградата на музикалната и журналистическа гилдия, Наградата за дебют, Награда от класацията „БНР Топ 20" и най-желаната от участниците награда: участие в престижния музикален фестивал „Евросоник" в Грьонинген, Холандия.
Входът за концерта е с покани, които могат да бъдат получени на входа на БНР преди събитието. Входът е свободен за ученици от музикалните училища и студенти от НМА „Проф. Панчо Владигеров", специалност „Музика" към СУ, катедра „Музика" към НБУ и АМТИИ Пловдив, срещу ученическа или студентска карта.