Стрелба в село край Костенец след сигнал за издирвания Стоян Зайков
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Май 2019 15:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стрелба в село край Костенец след сигнал за издирвания Стоян Зайков

/КРОСС/ Тежковъоръжени барети и полицаи са блокирали село Очуша, община Костенец, след като е получен сигнал, че там е забелязан издирваният Стоян Зайков. При акцията са се чули 3 изстрела, вероятно предупредителни, разказват жители на селото. В Очуша живеят родителите на убития Валентин Петров, чието тяло бе открито вчера в дома му в Костенец, който е в съседство на този на Стоян. Именно близките на Валентин са подали сигнала за 43-годишния Зайков, който полицията издирва от 10 май за убийството на 38-годишната му бивша приятелка и майка на сина му Милена Шишкова.

Баретите са влезли в къщата на семейство Петрови, но при претърсването Зайков не е открит.

По-рано днес главният секретар на МВР Ивайло Иванов заяви, че има вероятност издирваният да се е укривал в къщата на убития Валентин в Костенец. По думите му обаче все още не е потвърдена връзка между двете убийства в Костенец, въпреки че не е изключена тази версия.

Убийствата на Милена и Валентин обаче са извършени с различни оръжия. Младата жена бе застреляна с пистолет, а мъжът най-вероятно с ловна пушка.

"Най-вероятно убийството на 42-годишния мъж е извършено с ловно оръжие, има попадение от сачми, но след приключване на съдебно-медицинската експертиза ще имаме яснота", допълни главният секретар на МВР.

В издирването на 43-годишния Стоян Зайков са включени и Отрядът за за борба с тероризма, както и екипи на жандармерията.

В хода на издирването на 43-годишния Стоян Зайков в село Очуша, община Костенец, спецчастите са хвърлили шокова граната в къща. Това обясни главният секретар на МВР Ивайло Иванов, след като свидетели на акцията казаха, че са чути 3 изстрела. Иванов обаче бе категоричен, че стрелба не е имало. Шоковата граната предизвиква силен звук и светлина, за да дезориентира човек.По-рано днес главният секретар на МВР Ивайло Иванов заяви, че все още не е потвърдена връзка между двете убийства в Костенец, въпреки че не е изключена тази версия.

Обстановката в Костенец е напрегната, като полицейското присъствие е изключително засилено. Полиция има и в съседните населени места. Проверяват се автомобилите, които излизат от Костенец. В издирването на 43-годишния Стоян Зайков са включени и Отрядът за за борба с тероризма, както и екипи на жандармерията.