Купата на България ще бъде показана официално пред пловдивчани
Секция: СПОРТ
16 Май 2019 16:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Купата на България ще бъде показана официално пред пловдивчани

/КРОСС/ Футболистите на "Локомотив" - Пловдив ще покажат официално Купата на България на площад „Стефан Стамболов". Водите на фонтана пред община Пловдив ще бъдат оцветени в бяло в чест на отбора, който победи при вчерашното дерби за Купата на България.

Церемонията е насрочена за 18.00 ч.

Според полицията не са допуснати сериозни нарушения на обществения ред в столицата по време на дербито за Купата на България. Около 40 души са били арестувани.

Около 18.30 часа на ул. "Екзарх Йосиф" след възникнал конфликт, прераснал в сбиване между трима фенове на "Ботев" - Пловдив и привърженици на ПФК "Левски", като пловдивчаните били нападнати от маскираните фенове на столичния отбор. Част от нападателите били задържани непосредствено след инцидента в близките улици, а останалите опитали да се укрият във фен клуб на ул. "Цар Симеон". Всички 19 души са задържани и отведени в столично районно управление.

По време на придвижването към националния стадион са били задържани петима фенове с пиротехнически изделия.

Непосредствено преди влизането на стадиона, на изградените контролно пропускателни пунктове са били задържани 14 души, от които шестима - със забранени предмети (пиротехнически изделия, маски и електрошоково устройство), петима - с наркотични вещества и трима, неизпълнили полицейско разпореждане.

75 души са били върнати от входовете на спортното съоръжение заради нетрезвото им състояние. Други двама мъже, фенове на "Ботев" - Пловдив са задържани в района на стадиона за нанесен побой на възрастен мъж преди началото на мача.