Акцент в Нощта на музеите
Секция: КУЛТУРА
17 Май 2019 10:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Акцент в Нощта на музеите Изложбата ВАСИЛ ИВАНОВ. 1909 - 1975 – КОЛЕКЦИЯ БОРИС БЕКЯРОВ в Двореца

 

/КРОСС/ На 18 май - Европейската нощ на музеите - в Национална Галерия/Двореца е последната възможност да видите изложбата на Васил Иванов, Колекция Борис Бекяров, уредена по повод 110 години от рождението на художника.

Продължила повече от два месеца при изключителен интерес и посетена от хиляди души, тя затваря врати на 19 май. Вече има планове експозицията да бъде показана и в други български градове, както и в чужбина.

Освен на творбите на този уникален художник от тази изключителна колекция, поставени в специално създадена изложбена среда, препоръчваме да обърнете внимание на мултимедийната зала. 3D мапинг и анимация "разказват" за живота на Васил Иванов на дъновиския Изгрев и за връзките му с Учителя, Петър Дънов. Залата е озвучена с автентична музика на Учителя.

Може да видите и двата авторски филма, вдъхновени от творчеството на Васил Иванов: на Димитър Грива от 1967 г. и на полския режисьор Йежи Волен от 1966 г.

Луксозен каталог, принтове с произведения на художника и специална сувенирна флашка с дигитална версия на каталога, филми и документални снимки, съпровождат изложбата.

Тях може да намерите в сувенирния магазин на галерията, който ще бъде отворен през цялата Нощ на музеите.

Заповядайте на това уникално изживяване в Нощта на музеите в Национална галерия/Двореца в София на 18 май.