Сърбия ни диша във врата за завода на "Фолксваген"
Секция: ИКОНОМИКА
17 Май 2019 17:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сърбия ни диша във врата за завода на "Фолксваген"

/КРОСС/ Сърбия все още има шанс да привлече Фолксваген и ще продължи да се бори, заяви премиерът Ана Бърнабич за ТВ Пинк.

"Сърбия се бори. Разбирам, че у нас има хора, които биха били безкрайно щастливи, ако Фолксваген не дойде в Сърбия. За щастие обаче има много повече хора, които ще бъдат безкрайно щастливи, ако Фолксваген дойде у нас. Има много хора, които са щастливи, че Сърбия, като единствената държава, която още не е член на ЕС, е във финалната надпревара за Фолксваген", каза премиерът. Тя подчерта, че правителството ще направи всичко възможно да бъде привлечен Фолксваген и всички /държавни органи/ в Сърбия работят за това.

"Няма да се откажем до последния момент, ще дадем всичко от себе си и ще участваме в тази надпревара докрай", каза Бърнабич.

В привличането на мащабната инвестиция се е прицелило и правителството на Бойко Борисов. Освен България, кандидати да приемат завода са още Турция и Румъния. Темата "Фолксваген" дори разпали скандал у нас, след като първо президентът Румен Радев обяви, че има вода роля за германския интерест, а после неговият предшественик Росен Плевнелиев го опроверга. В същото време от германския концерн обявиха, че крайното решение ще бъде взето в края на годината, вероятно около месец октомври.