Джокович оцеля в Рим и е на полуфинал
Секция: СПОРТ
18 Май 2019 08:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Джокович оцеля в Рим и е на полуфинал

/КРОСС/ Новак Джокович отново показа класата си, като се класира за полуфиналите на турнира по тенис от сериите „Мастърс“ в Рим, като победи Хуан Мартин Дел Потро с 4:6, 7:6, 6:4 в изключително оспорван и напрегнат мач.

Сърбинът спаси на два пъти мачбол във втория сет срещу аржентинеца, след като губеше в тайбрека с 4:6 т. Последваха обаче 4 поредни точки за лидера в ранглистата и успех в сета.  Преди това Джокович стигна до пробив в средата и поведе с 4:2, а при 5:3 аржентинецът спаси сетбол. После Дел Потро върна пробива и така се стигна до тайбрека.

В третия сет емоциите завладяха Джокович, който счупи ракетата си, след като загуби едно разиграване. Все пак той продължи да контролира мача и стигна до победата. В спор за място на финала той ще играе с друг аржентинец - Диего Шварцман. В другия полуфинал се срещат Стефанос Циципас (Гърция) и испанецът Рафаел Надал.

При жените на полуфиналите ще играят Кики Бертенс от Холандия с британката Джоана Конта и гъркиня Мария Сакари, която елиминира Кристина Младенович (Франция) с 6:7, 6:3, 6:0, срещу Каролина Плишкова от Чехия.