Защо е добре да си похапвате кашу поне 3 пъти седмично?
Секция: Здраве
18 Май 2019 13:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Защо е добре да си похапвате кашу поне 3 пъти седмично?

/КРОСС/ Кашуто е любима ядка на мнозина. Нежната му структура го прави лесно за хрупкане, дори и за хора с по-чувствителни зъби. Приятно солено е и няма опасност да развалите диетата си с него, напротив!

Защо е добре да си похапвате кашу поне 3 пъти седмично?

То е препълнено с витамини и минерали! Изключително богато е на магнезий, желязо, витамин В6, калций, сложни въглехидрати и фибри.

За какво още е полезно кашуто?

Предпазва от рак

Редовната му консумация предпазва организма от развитие на туморни клетки. Тези ядки са добър източник на антиоксиданти – есенциални в борбата с рака. Освен това флавоноидите, намиращи се в кашуто подпомагат ролята на антиоксидантите, което го прави още по-ефективно в този аспект. Най-ефикасно е кашуто при предпазване на дебелото черво от развитие на ракови образувания.

Сърдечносъдова система

Кашуто има ниско съдържание на мазнини, но съдържа олеинова киселина, която активно бори лошия холестерол. Олеиновата киселина в комбинация с антиоксидантите е мощен механизъм за регенерирането на клетките на кръвоносните съдове. Това ги прави здрави и еластични.

Здрава коса

В кашуто се съдържа елементът мед, който много съществено участва в оцветяването на косата, тоест, предпазва от ранно побеляване.

Здраве на костите

Калцият и магнезият са много важни за здравето на костите. Именно заради големите количества на тези два елемента, кашуто е много полезно за опорно-двигателния апарат. Освен това здравето на зъбите и венците се подобрява при редовна консумация на вкусната ядка.