Държавата ще откупи частни терени на територията на бившия Азотно-торов завод в Стара Загора
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Май 2019 19:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Държавата ще откупи частни терени на територията на бившия Азотно-торов завод в Стара Загора

/КРОСС/ Държавата ще откупи частни терени на територията на бившия Азотно-торов завод в Стара Загора. Така ще се помогне на местните инвеститори да развият тази част от индустриалната зона, заяви премиерът Бойко Борисов на среща с представители на фирмите.

Близо 83 декара улици и инфраструктура ще придобие държавата, за да подпомогне бизнеса на близо 80 фирми на територията на бившия Азотно-торов завод в Стара Загора. Улиците са станали частни след приватизацията на предприятието, което е абсурдно, каза премиерът Борисов:

"Ще ги изкупим, макар че надали от приватизация са влезли в държавата някакви пари. 180 фирми и работници работят тук. Вижте, в Пловдив вече няма терени. В Шумен едната индустриална зона е напълно пълна и аз мога да се обзаложа с вас, че шаситата на БМВ ще се правят в Шумен. На 24-и с премиера на Бавария ще го изговорим още веднъж. А тук държите в центъра на България 1 500 декара".

Премиерът обясни, че с инвестирането в инфраструктура в тази индустриална зона, ще може да се развива бизнес на близо още 1 500 декара, до които в момента няма достъп заради частната пътна мрежа.

 

“Доходите се вдигат и инвестициите в страната са големи и това дразни опозицията“, заяви още Борисов и се похвали и с чуждестранните публикации за него.

Все повече успели, знаещи и можещи хора започват да се връщат в България заради добрите заплати на висококвалифицирания персонал, заяви Бойко Борисов. По думите му се инвестира все повече в инфраструктура и резултатите са видими и това дразни опозицията и стават толкова “злобни“ и “жлъчни“:

“Огромни строежи се правят в момента. Те затова вече усещат, че ще загубят и тези избори и виждате, че стават толкова злобни, жлъчни – няма какво да покажат. Искаме нещо да им намерим дефектно, но те нищо не са строили“.

По повод външната политика на страната ни Бойко Борисов заяви, че тя е била похвалена в медиите и на Изток и на Запад:

“Водим такава политика през годините, която да е балансирана и добронамерена и със САЩ, и с Русия, и с Европа. Вие видяхте онзи ден и “Гардиън“, и руските медии излизат с в едни момент, не случайно, с коментар за мен. И ако четеш двете едновременно започваш да се чудиш, но и двете внимателно казват: “Абе, добре се оправя.“.

Министър-председателят припомни, че в сряда ще дойде Алексис Ципрас, за да стартира строежа на интерконектора Гърция-България край Кирково.