Предстоящи събития на 19 май
Секция: Предстоящи събития
19 Май 2019 07:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 19 май

/КРОСС/София.
Oт 09.00 часа от Централна гара ще потегли парният локомотив Баба Меца за ретро пътуване по маршрута София - Банкя - София.

***
София.
Oт 10.00 часа на стадион НСА „Васил Левски" ще се състои Международно атлетическо състезания #Back2Track.

***
София.
Oт 11.15 часа Княз Никита Д. Лобанов-Ростовски ще направи дарение на Националния исторически музей.

***
Благоевград.
Oт 10.00 часа в кампус „Скаптопара" президентът Румен Радев ще присъства на церемонията по дипломиране на бакалаври и магистри на Американския университет в България.- отразяване

***
Благоевград.
Oт 10.30 часа президентът Румен Радев ще присъства на тържествената церемония по дипломиране на двадесет и петия випуск на Американския университет в България.

***
Благоевград.
Oт 17.00 часа в Регионален исторически музей - Благоевград ще бъде представена изложба „Живи тропически пеперуди".

***
Бургас.
Oт 19.00 часа в Държавна опера - Бургас ще бъде премиерата на съвременния визуален спектакъл на Красимир Марчев - „Капан за птици".

***
Варна.
Oт 07.00 часа на паркинга между спирката пред Терапията и бензиностанцията ще започне 50 километрово предизвикателство, организирано от Клуб по пешеходен туризъм "Нови хоризонти" към ТД "Родни балкани".Финалът ще е на същото място около 20.00 часа.

***
Варна.
Oт 16.00 часа на басейн „Приморски" ще се проведе воден флашмоб в подкрепа на донорството и трансплантациите.

***
Каварна.
Oт 10.30 часа в Спортна зала „Олимпиада" ще се проведе турнир по кикбокс.

***
Перник.
Oт 09.00 часа на игрището под ОДК ще започне турнир по футбол (възрастови групи 14-18 г. и 18-24 г.). От 11.00 часа на „Алеята на спорта" ще започне и стрийт фитнес турнир.

***
Плевен.
Oт 09.00 часа ще бъде даден старт на шестото издание на Плевенския маратон.

***
Пловдив.
Oт 09.00 часа ще се проведе Първият Национален фестивал на пешеходеца. Пешеходните маршрути ще са в два лъча. Първият е пълна обиколка на Гребната база с дължина около 5 километра, а вторият лъч е съкратен маршрут през моста над Гребната база с дължина 2,8 километра.

***
Пловдив.
В 11.00 часа в салона на Балабановата къща ще се състои официалната пресконференция за откриването и представянето на пълната програма на юбилейния Десети международен фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща" 2019.

***
Смолян.
Oт 11.00 часа в НЧ „Светлина-1937" - с. Търън ще се проведе Тържествен концерт по случай 95 години от създаването на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий" - с. Търън.

***
Стара Загора .
Oт 11.00 часа в парк "Митрополит Методий Кусев" ще бъде разположен мобилен консултативен кабинет на РЗИ - Стара Загора по повод Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН.

***
Стара Загора .
Oт 11.00 часа в двора на Къща музей „Гео Милев" ще бъдат връчени наградите на
отличените и лауреатите в конкурса „Огненият змей, металните чудовища и човекът разум.

***
Стара Загора .
Oт 11.00 часа в Куклен театър ще бъде представен детския мюзикъл „Вълкът и седемте козлета".

***
Стара Загора .
Oт 17.00 часа в зала първи етаж, РБ „З. Княжески", ще бъде представен спектакълът „Пощенска приказка".

***
Стара Загора .
Oт 19.00 часа в НЧ „Родина - 1860", зала ет.2, ще бъде представен спектакълът „И най -мъдрият си е малко прост".

***
Ямбол.
Oт 11.30 часа в Синия салон на Народно читалище „Съгласие - 1862" Камерен оркестър „Дианополис" представя концерт с ранни и не толкова масово популярни произведения на двама гении в класическата музика - Волфганг Амадеус Моцарт и Якоб Лудвиг Феликс Менделсон-Бартолди.

***
ЕВРОПЕЙСКИ ИЗБОРИ 2019

***
София.
Oт 10.30 часа в парк "Заимов" в София Петър Витанов, Цветелина Пенкова, Румен Гечев и Мирела Модева ще се срещнат с граждани, а в 12.15 часа те ще се срещнат със столичани в "Северен парк". В 11.00 часа Момчил Неков ще се срещне с гражданите на Сливница в клуба на БСП в града, а в 13.00 часа - с жителите на Божурище, в салона на читалището. В 18.00 часа на площада в Драгоман кандидатът за евродепутат ще посети Международния фолклорен фестивал "Нишавски хоровод".

***
София.
Oт 13.00 часа в зала „Арена Армеец" в София ГЕРБ ще проведе централното си предизборно събитие.

***
Бургас.
Oт 10.30 часа в град Средец Димитър Данчев ще посети фолклорен събор в местността "Божура".

***
Варна.
Oт 16.00 часа на входа на Морската градина във Варна д-р Десислав Тасков ще се срещне с младежи.

***
Гурково.
Oт 16.00 часа в Младежкия клуб Деница Златева ще се срещне с граждани.

***
Гълъбово.
Oт 10.30 часа в Младежкия комплекс в град Гълъбово Елена Йончева, Иван Кръстев, Крум Дончев и Тодор Стоилов ще посетят ХХIX Национален фолклорен фестивал "Янко Петров", който ще се проведе. В 11.00 часа, ще се срещнат с граждани в ресторант Вила Верде.

***
Дупница.
Oт 18.00 часа в залата на Дома на техниката на ул. „Христо Ботев" 3 кандидатът за евродепутат д-р Андрей Ковачев ще се срещне и разговаря с дупничани.

***
Казанлък.
Oт 13.00 часа в Казанлък Елена Йончева, Иван Кръстев, Крум Дончев и Тодор Стоилов ще се срещнат с общински съветници и партийни активисти, граждани и симпатизанти. В 13.30 часа те ще посетят проблемни общински обекти. В 15.00 часа в читалище "Искра", кандидатите за евродепутати ще се срещнат с избиратели.

***
Кюстендил.
Oт 15.00 часа Велизар Енчев ще се срещне с гражданите на Бобовдол в голямата зала на читалище "Миньор". В 17.00 часа в Синята зала на читалище "Братство" в Кюстендил, ще проведе среща с военните от запаса и резерва, както и с жители на града.

***
Монтана/Враца.
Oт 11.00 часа Сергей Станишев ще посети в Лом Фестивала на руската песен и ще се срещне с обществеността в местното читалище. По късно, в 16.30 часа, той ще се срещне с граждани, в читалището на Криводол. С жителите на Враца Станишев ще разговаря в партийния клуб на БСП в 18.30 часа.

***
Пловдив./с. Брестник
В 13.30 часа на ''Позитано'' 20 кандидати за евродепутати от ''Коалиция за България'' ще представят кандидатската си листа за предстоящите европейски избори.

***
Сопот.
В 11.00 часа в залата на Общинския съвет кандидати за евродепутати от ''Коалиция за България'' ще се срещнат с обществеността.

***
Стамболийски.
В 16.00 часа в зала-ресторант ''Братя Неделеви'' кандидати за евродепутати от ''Коалиция за България'' ще се срещнат с обществеността.

***
Стара Загора.
Oт 18.00 часа в сградата на държавната опера в Стара Загора, Елена Йончева, Иван Кръстев, Крум Дончев, Тодор Стоилов и Деница Златева ще се срещнат с обществеността на областта.

***
Съединение.
В 18.30 часа в залата на Общинския съвет кандидати за евродепутати от ''Коалиция за България'' ще се срещнат с обществеността.