Финална подготовката за евроизборите в цялата страна
Секция: ПОЛИТИКА
19 Май 2019 13:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Финална подготовката за евроизборите в цялата страна

/КРОСС/ Финална подготовката за евроизборите в цялата страна. Бюлетините ще бъдат доставени до 21 май. Пожарна, полиция и общини ще трябва да проверят всички помещения, в които ще се гласува следващата неделя.

81 урни вече са почистени и в готовност да тръгнат към всяка секция в община Монтана. Повредените и счупените са подменени с нови.

"Буквално всеки ден се прави нещо за подготовка за изборите. Сега са осигурени урните за гласуване, кабините за гласуване се монтират в съответните секции, техническите материали, които се предоставят на секционните комисии се подготвят за разпределение", обясни Красимир Иванов от община Монтана.

За всяка комисия, трябва да има осигурени принтер и телефон. Седмица преди евровота вече се подготвят и канцеларските материали.
"За всяка секция, трябва да има химикалки пишещи син цвят, линия, фенер, кабарчета, моливи, гумички", каза Димитрина Миленкова от община Монтана.

В събота очакват само бюлетините и изборните списъци, които ще бъдат охранявани от полицията.

"В самия изборен ден може някъде да се наложи да реагираме за което имаме сформирани екипи и ще реагираме във всяка една ситуация за всичко", поясни Красимир Иванов.