Кмет подаде сигнал за изборен туризъм в Русенско
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Май 2019 16:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кмет подаде сигнал за изборен туризъм в Русенско

/КРОСС/ За изборен туризъм сигнализира кметът на община Ветово Георги Георгиев. Този път дестинацията е Глоджево, където в края на април 15 души от Турция са били регистрирани по настоящ адрес в града, без дори да са посетили центъра за административно обслужване. А местните хора са притеснени, че може да се стигне до подмяна на вота на предстоящите местни избори през есента.

Хората пристигнали от Турция за сватба и решили да се сдобият с нова адресна регистрация. Точно в края на април, когато изтича 6-месечния срок за уседналост за местните избори.

Георги Георгиев - кмет на община Ветово: Назначих комисия, констатирахме , че 5:38 гражданите, чиито заявления са подадени в кметството в Глоджево, те не са присъствали на тези дати в град Глоджево и те не живеят в Глоджево.

Трите къщи, където са им адресните регистрации, са заключени с катинар.

Фатме Саарлъ- съседка:Тези хора са понастоящем в Турция. Те са се изселили 1989 година. По Байрям, по някакви празници имат роднини тука, когато имаме сватби идват. Аз стопанисвам ето това нещо тука и минавам даже тяхната трева отпред.

Оказва се, че всички новорегистрирани са роднини на д-р Мехмед Мехмед, който беше кандидат за кмет на община Ветово през 2015 г. Той заяви, че не намира нищо притеснително близките му от Турция да са с настоящ адрес в Глоджево.

Д-р Мехмед Мехмед: Хората в този списък не означава автоматично, че те ще дойдат на есен да гласуват. Освен това, дори и да дойдат не е сигурно , че ще гласуват за Мехмед Мехмед, освен това не е сигурно, че Мехмед ще бъде кандидат за кмет.

Има ли изборен туризъм и законно ли са регистрирани новите жители на Глоджево ще проверяват и от областната управа в Русе.