Президентът поздрави 25-ия випуск на Американския университет
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Май 2019 17:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Президентът поздрави 25-ия випуск на Американския университет

/КРОСС/ 197 бакалаври от 17 държави получиха своите дипломи днес на 25-тата Церемония по дипломиране на Американския университет в България. Отличник на випуска е Мария Маринова с успех 4,00 (по четирибалната система), която завършва АУБ с две специалности: „Компютърни науки" и „Информационни системи", както и с подспециалност „Модерни езици и култури" с немски език. На церемонията дипломи взеха и 21 студенти от Магистърската програма по бизнес администрация за ръководни кадри на АУБ в София. Абсолвентите бяха поздравени от президента на България Румен Радев.

"Днешната церемония е вълнуващ празник, заслужено признание не само за студентите от 25-ия випуск, но и за преподавателите и ръководството на авторитетния Американски университет в България. Вашите ежедневни усилия за качествено образование и перспективни умения, посветени на бъдещето на нашите млади хора, ще дават своя резултат години напред. Вярвам, че младите хора от десетки държави, които избраха за свое семейство Американския университет в Благоевград и които приеха красивия Благоевград за свой втори дом, ще бъдат пример и за своето и за следващите поколения. Пример за това, че автентичният и траен успех изисква висока лична мотивация и пълна отдаденост и дисциплина". Това каза президентът на Република България Румен Радев.

Церемонията бе открита от президента на АУБ д-р Стивън Съливан, който се обърна към абсолвентите със следните думи: „Завършването на висше образование е важен етап от живота на човек. Всеки един от вас е пример за успеха на нашите усилия като университет. Много се гордеем с вас и очакваме с нетърпение да разберем за успехите и постиженията, които ще постигнете през следващите години".