ЦСКА (Москва) спечели Евролигата
Секция: СПОРТ
20 Май 2019 08:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 ЦСКА (Москва) спечели Евролигата

/КРОСС/ ЦСКА (Москва) спечели най-престижния европейски баскетболен турнир - Евролигата за мъже.

На финала руският отбор надигра Анадолу Ефес с 91:83 точки. ЦСКА печели Евролигата за осми път, като за последно "армейците" взеха трофея през 2016 година. Срещата започна с преимущество за руския тим и след първата четвърт разликата бе 9 точки в полза на ЦСКА.

Последва силна втора част за състава на Анадолу, който успя да стопи пасива на 2 точки. ЦСКА увеличи аванса си на 6 точки, като поддържаше тази разлика, а в края по-опитните играчи на руския отбор задържаха преднината и се поздравиха с крайния успех. Най-резултатни за победителите бяха Кори Хигинс и Уил Клайбърн с по 20 точки.

За Анадолу над всички отново бе Шейн Ларкин с 29 точки, а дабъл-дабъл за турския тим записа Брайънт Дънстън с 13 точки и 10 борби. Миналогодишният шампион Реал Мадрид заслужи бронзовите медали след категорична победа в малкия финал над Фенербахче с 94:75. Густаво Айон се отличи с 23 точки за Реал, а Фенербахче най-резултатен бе Костас Слукас със 17 точки. Мачовете от Финалната четворка се играха в испанския град Витория-Гастейс.