Костадин Костадинов: Възраждане е единствената алтернатива!
Секция: ПОЛИТИКА
20 Май 2019 09:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Костадин Костадинов: Възраждане е единствената алтернатива!

/КРОСС/ До настоящите избори за Европейски парламент остава по-малко от седмица и така както се очертава, предходните победители от ГЕРБ, сега ще регистрират загуба. Поражението им витае във въздуха и вече се усеща от целия партиен апарат. Притеснението, което е обхванало партията на Борисов се вижда от всички наблюдатели, а социологическите агенции правят дори и невъзможното, за да им дадат няколко стотни преднина. Истината е, че изборите в неделя са вот на недоверие срещу управляващото шайкаджийско правителство на ГЕРБ и Обединени патриоти. Това е и причината Борисов да вземе кампанията на ръчно управление и да обикаля страната, откривайки „по два завода на ден", които никой не е виждал, но пък бурно аплодиран от строените като на манифестация работници по улиците и в цеховете.
И въпреки че обикаля страната в привидно добро настроение, уж по държавни дела, в действията на министър-председателя се виждат паника и страх. Мисълта за предстоящата на 26-ти май загуба на изборите е среднощния кошмар на Борисов, защото това означава само едно - край на престъпната 10-годишна диктатура на ГЕРБ.
Притеснение се вижда и в структурите по места. Зад широките усмивки на местните водачи, които раздават козунаци и сувенири, прозира страх. Страх и чувство за предстоящо възмездие! Чувстват се като пораженци, защото при ежедневните си срещи с хората, виждат само отвращение и погнуса. Екзалтираните народни маси, които ги посрещаха с овации, сега смениха настроението си. Подадените от гербаджиите ръце увисват във въздуха, а събраните в залите под строй и със заплахи колективи и административни служители, ръкопляскат някак си по-тихо, и с все по-ясно доловимата надежда, че на борисовите корумпета, май вече им идва края.
Българските граждани искат промяна и това е факт. Желанието им може да се прочете в очите, да се почувства в жестовете, да се види в реакциите при срещите с кандидатите на управляващата партия. Хората са отвратени, а апартаментите и банковите сметки на гербаджийските синекурници са само малка част от причините за това. Главните фактори са други - безпътицата, индустриалната разруха, натиска над бизнеса, съсипаните образование и здравеопазване, прокудените в чужбина семейства.
Осъзнавайки всичко това, още преди месеци политическите инженери започнаха да действат, сглобявайки най-различни коалиции. От гардероба бяха извадени позабравени от близкото минало лица и партии - БСДП, ССД, НДСВ, Новото време, земеделци, християнски съюзи. Партии, чиято членска маса не може да напълни и един кабинет, се включиха във всевъзможни коалиции, за да се опитат да подлъжат омерзените от 10-годишното управление на режима на Бойко Борисов.
За нас от Възраждане е ясно, че целта на всичко това е една - размиване на гласовете и насочването им към псевдоопозицията и казионните политически групички. Не случайно от няколко седмици светлината на медийните прожектори е насочена към уж опозиционните БСП и Воля.
Първите, макар и най-голямата като брой опозиционна партия в момента, са неразделна част от 30 годишния престъпен преход и няма как да заличат този период от историята си.
Вторите пък изобщо не се нуждаят от коментар, освен този, че представляват апотеоз на биофизическата, психическа и политическа патология.
Що се отнася до ДПС, за тях е ясно, че не са никаква опозиция, а неофициалния старши партньор на ГЕРБ в управлението.
В бюлетината за предстоящия на 26-ти май вот се откроява само едно движение, неучаствало досега във властта и срещу, което не могат да бъдат изкарани неудобни факти и компромати - Възраждане.
Ние сме единствената партия в България, обединяваща националноотговорни хора, работещи ежедневно за своите чисти идеали, без да получават заплащане и без да ползват облаги.
Истината е, че партиите на прехода са силно притеснени от предстоящия вот. Изпечени в изборните измами, силите на прехода правят всичко възможно, за да скрият Възраждане. Въпреки наложения медиен похлупак и откровено лъжливите социологически проучвания обаче, нашето движението набира все по-голямо доверие сред българите.
Възраждане е единствената партия, която говори открито и на висок глас за корупцията, неработещата съдебна система и зависимостите на Бойко Борисов от турския диктатор Ердоган.
За разлика от „патриотите", които участват в правителството и разполагат с цялата власт, Възраждане ежедневно прави всичко възможно, за да повдигне духа на нашите сънародници в чужбина и да реши проблемите им, доколкото това е възможно, когато не управляваш. Възраждане издава учебници за българските деца, както в страната, така и в чужбина. Като истински последователи на пионерите от епохата на Възраждането, ние реставрирахме и възстановихме редица паметници в цялата страна - съсъди за националната ни памет, отделяйки за това лично време и средства. И това е съвсем малка част от онова, което правим.
Жребият за изборите определи последното 27-мо място за Възраждане в бюлетината. И това не е никак случайно, защото нашето движение се явява последната надежда за България. Страната ни е изправена пред поредната национална катастрофа, която вече чука на вратата. Все още разполагаме с малко време, за да я избегнем, но това може да се случи, само ако начело на страната застанат отговорни и родолюбиви управници.
На 26-ти май, имаме великолепната възможност да изпратим продажната и некадърна гербаджийска камарила в историята от упор! С контролен изстрел в главата. Единственото, което трябва да направим е да упражним конституционното си право на глас. Глас, който се опитват да ни отнемат, да заглушат. Затова предлагам следното, нека в неделя им покажем, колко силно можем да крещим!
Възраждане - защото само ние можем!