Калоян Паргов: Българският офицер и войник не получават дължимото уважение и признателност
Секция: ПОЛИТИКА
20 Май 2019 15:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Калоян Паргов: Българският офицер и войник не получават дължимото уважение и признателност

/КРОСС/ Трябва да има обща европейска отбрана, защото Европейският съюз има нужда от собствени отбранителни сили и трябва да оформи собствено виждане по архитектурата на сигурността в глобален мащаб. Това каза лидерът на БСП - София Калоян Паргов на среща с представители на ръковоство и членове на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. В срещата взеха участие и кандидатът за евродепутат от листата на „БСП за България" Емил Георгиев, народните представители доц. Николай Цонков и Таско Ерменков, членът на ИБ на БСП Атанас Зафиров и бившият народен представител Славчо Велков.

"Искам да изразя своето голямо уважение и благодарност за решението ви да подкрепите коалиция „БСП за България" на тези избори. За нас тази подкрепа е важна, защото битката е не само за бъдещето на Европа, но тя има и силно национално значение. Убеден съм, че заедно можем да допринесем за промяната в България, като направим първата крачка на 26 май, в №18 в бюлетината", обърна се Калоян Паргов към представителите на запасното войнство.

„Нашата цел е да възтържествува справедливостта сега. В нашето общество има огромен дефицит на справедливост. Всички вие, които сте служили честно, всеотдайно и сте отдали живота и здравето си за опазване границите и сигурността на нашата родина, сте изпитали този дефицит след напускането на Българската армия. През последните десетилетия българският офицер и войник не получават дължимото уважение и признателност за достойната си служба. Това е дълбоко несправедливо и трябва да се промени", убеден е лидерът на БСП - София.