Сотир Цацаров: Нямам какво да крия по отношение на имотните ми сделки
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Май 2019 15:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сотир Цацаров: Нямам какво да крия по отношение на имотните ми сделки

/КРОСС/ Главният прокурор Сотир Цацаров разпростраин становище до медиите заради публикация за негова имотна сделка и отразяването й в Имотния регистър, в което имало разлики.

„Готов съм да предоставя отново за публичен достъп документи, представени от мен и за нуждите на проверката във ВСС още през ноември 2012 г., по сигнал на медия преди седем години. Готов съм да представя и допълнителни такива, защото нямам какво да крия", се казва в становището на главния прокурор.

Сотир Цацаров посочва още, че всички негови имотни сделки са декларирани по съответния законов ред, като в годишните му имотни декларации са посочени действителните цени на придобиването им.

"За мен са ясни както целите, така и сценаристите на тези публикации", казва още главният прокурор и допълва, че статията от 19 април е публикувана без автор.

Сотир Цацаров припомня, че журналистически материал за въпросната имотна сделка е публикуван и по време на процедурата за избор на главен прокурор, през 2012 г., когато той е избран да заеме тази длъжност.По думите му Етичната комисия на ВСС е извършила проверка на медийните публикации с такъв предмет, касаещи както тази, така и други имотни сделки, отразени сега отново. Сотир Цацаров заявява още, че въпроси, свързани с публикациите в тази насока са му били поставяни и при откритите изслушвания в комисията, а и по време на избора, предаван пряко по националната телевизия.