Премиерът Борисов за тол системата: Без пари, такси и данъци нищо не може да се направи
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Май 2019 16:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Премиерът Борисов за тол системата: Без пари, такси и данъци нищо не може да се направи

/КРОСС/ Министър-председателят Бойко Борисов инспектира пътя Пловдив-Асеновград и заяви, че е станал много хубав. Премиерът призовава шофьорите обаче да спазват ограниченията, за да няма катастрофи.
"Освен локалните платна по пътя Пловдив-Асеновград, това, което искаме да направим за района, е околовръстен път", обяви Бойко Борисов и посочи, че за заводите, които се откриват в България, е необходима инфраструктура и извън населените места. Борисов даде за пример облекчаването на пътния трафик в столицата с изграждането на околовръстното шосе.
Министър-председателят подчерта и важността от въвеждането на тол системата у нас. „Без пари, без такси и без данъци нищо не може да се направи. Парите за ремонти и рехабилитация са от бюджета. Тежкотоварните камиони трябва да си плащат", допълни още премиерът и уточни, че стартира и изграждането на пътя Асеновград - Кърджали, който ще струва 33 милиона лева. С изграждането на 10-километровия участък от път II-86 Пловдив - Асеновград се осигурява бърз транспортен достъп на жителите от общините Куклен и Асеновград и от област Смолян до АМ „Тракия". Второкласният път е основната връзка на летище Пловдив и индустриалния район в околностите на Пловдив до Транс-европейска транспортна мрежа.