ЕРП Север инвестира 250 000 лева в изграждане на въздушна мрежа във Варненската местност Боровец Юг
Секция: ИКОНОМИКА
21 Май 2019 11:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЕРП Север инвестира 250 000 лева в изграждане на въздушна мрежа във Варненската местност Боровец Юг

/КРОСС/ Електроразпределение Север завърши проект за изграждане на въздушна електропроводна мрежа в селищно образувание (СО) Боровец Юг, разположено югоизточно от Варненския квартал Аспарухово. Вложените средства са част от част от инвестиционната програма на дружеството за 2019 година и възлизат на 250 000 лева.
В рамките на осъществения проект беше изградена нова електроразпределителна мрежа ниско напрежение от два трафопоста в селищното образувание. Поставени бяха общо 183 нови стоманобетонни стълба, а цялата дължина на вложения проводник възлиза на близо 13 000 метра. Проектът за изграждането на новата въздушна мрежа е изпълнен изцяло с усукани изолирани проводници. Те имат редица съществени предимства пред мрежите с неизолирани проводници и през последните години се определят като съвременна и перспективна тенденция в енергийното строителство. Усуканите изолирани проводници се характеризират с отлични технически показатели, надеждни са и са устойчиви на неблагоприятни атмосферни условия.
Макар СО Боровец Юг да се характеризира със сезонна динамика на населението, през последните години се наблюдава значителен ръст на постоянно обитаващи жители в района. Стабилността на електроразпределителната мрежа е една от важните предпоставки за развитието на всяко населено място. Извършената от ЕРП Север инвестиция ще даде възможност за присъединяване на нови клиенти на компанията и същевременно ще повиши качеството и сигурността на електрозахранване на живущите в селищното образувание.