Протест в защита на семейството в 30 града в страната
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Май 2019 13:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Протест в защита на семейството в 30 града в страната

/КРОСС/ Протест в защита на семейството ще има в 30 град в страната. Началният час е 18.30. Стотици родители, с позиция за семейството и срещу прекалената намеса на НПО-та (доставчици на социални услуги) и държавата в семейния живот на българина ще протестираме и най-вече ще информираме, чрез раздаване на боршури и флаери в София на бул. Витоша - между ул. Парчевич и ул. Солунска.

Паралелно информационни кампании и протести ще се организират в около 30 града в страната. Това пише в отворено писмо до медиите инициативният комитет, който организира проявата.

Ето и какво споделят още организаторите:

След промяна на около 25 закона в българското законодателство, ето най-фрапантните новости, които ще се отразят на семейния живот на българина:
- Въвежда се отнемане на дете, инициирано от непроверен сигнал
- Въвежда се отнемане на дете, инициирано от анонимен сигнал
- Позволява се безнаказан тормоз на семейства с деца с неверни сигнали, без да се носи и най-малката отговорност
- Родителите са виновни (за лошо гледане на дете), докато не се докаже противното

Наказуемо е, ако не докладваш и за най-малкия проблем (дете в риск включва всичко, което може да си представите) при отглеждането на кое да е дете - включва и детето на съседа. ЗЗД, Чл. 36а. (Нов - ДВ, бр. 24 от 2019 г., в сила от 01.01.2020 г.)

Изрично задължени да доносничат са: Управителят на лечебно заведение, в което има родилно отделение, личният лекар на бременни жени, учители и т.н.

Домът ни вече не е защитен:

- по сигнал на социален работник ще може да се влиза в домовете на семействата без съдебна заповед;
- да се съставят доклади с огромно количество лична информация, както и да се претърсва семейния дом за неща като: съдържание на хладилника, шкафове дрехи и т.н. от наредба, изм. с постановление на МС № 104/02.05.2019) г. (вж държавен вестник бр. 37 от 7.V.2019) - никаква заповед за обиск от прокурор и куриране от съда вече не са нужни!

Въвеждат се и още много други срамни и силно тоталитарни практики, призвани да държат българското семейство с деца в постоянен страх.

Ние смятаме, че:
Да отнемеш детето, защото родителите не се грижат "добре" за него, е като да убиеш болният вместо да го лекуваш!