Продължава издирването на Стоян Зайков
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Май 2019 10:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Продължава издирването на Стоян Зайков

/КРОСС/ Акцията по издирването на беглеца в Костенец продължава. Вече 13-и ден полицията не успява да открие Стоян Зайков. След като в събота беше намерено вероятното оръжие на едно от убийствата, МВР разширява периметъра на издирването. В акцията е включен целият ресурс на МВР - следови кучета, дронове, термовизионни камери и високопроходими автомобили, но до залавянето на издирвания не се стига. Близки на двамата убити все още са под полицейска закрила и са отведени в защитена квартира.
„Сигурността наистина е скъпо нещо. Но ние сме длъжни да защитим гражданите и да издирим извършителя на тежкото престъпление", каза на брифинг във вторник вътрешният министър Младен Маринов. Той поясни, че са планирани множество различни действия за издирване. „Предприехме действия по защита съвместно с прокуратурата на евентуално застрашени лица, които са имали отношения - както семейни, така и спорове в миналото, с евентуалния извършител. Те са евакуирани и не се намират на територията на Костенец", обясни вътрешният министър.

Все още не е готова експертизата за оръжието, намерено в пчелин, а изследването на ДНК профили все още продължават. „Към момента не можем да твърдим, че това е оръжието, с което е извършено второто убийство". Маринов поясни, че се разширява периметъра на претърсване. „Получаваме много сигнали, които ежедневно проверяваме - от най-различно естество, включително и такива, които мога да определя като злонамерени. Затова искам да призова да не се пускат злонамерени сигнали", каза още той.