Опасно време в следващите дни: дъжд, гръмотевици и градушка
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Май 2019 16:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Опасно време в следващите дни: дъжд, гръмотевици и градушка

/КРОСС/ Сутринта в четвъртък ще е предимно слънчево. Още към обяд над Западна, а до края на деня и над останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб от северозапад, в Дунавската равнина - умерен от запад. Дневните температури ще достигнат 22-27 градуса.

Вечерта и през нощта срещу петък явленията в Южна България ще станат по-интензивни, ще има условия за обилни валежи, мощни гръмотевични бури и градушки. На отделни места валежите ще са с количества, достигащи 30-45 л/кв.м., сочи прогнозата на НИМХ.

Жълт код е обявен в половин България. Предупреждението е в сила за 10 области на страната: Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково, Габрово, Стара Загора, Сливен и Ямбол.Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с повече облаци в следобедните часове. Вечерта на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 23 и 27.