Huawei показа силата на 48-мегапикселовата камера на P30 lite с двуметров принт в новата галерия nOva Art Space
Секция: Технологии
22 Май 2019 16:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Huawei показа силата на 48-мегапикселовата камера на P30 lite с двуметров принт  в новата галерия nOva Art Space

/КРОСС/ Huawei показа на живо най-новото попълнение от своята лайфстайл серия P - Huawei P30 lite. Това се случи на специално събитие в новата софийска галерия nOva Art Space, където сред експонатите бяха арт принтове на популярния визуален артист Калоян Тошев, заснети в среда от фотографа Димитър Караниколов само с P30 lite.
Най-впечатляваща бе огромна разпечатка на портретна фотография на Калоян на фона на неговите творби, която бе отпечатана с впечатляващ детайл в размер 2 на 2 и половина метра. Това е възможно благодарение на иновативната 48-мегапикселова камера на P30 lite. Тя позволява направените снимки да се отпечатват като HD постери във формат до 2,8 Х 2,1 метра с резолюция от 72 точки на инч (dpi), като изображенията са със запленяваща острота, цветност, яркост, дълбочина и изразителност. Разбира се, младите потребители могат лесно да превръщат снимките си с P30 lite в постери в желания от тях размер. В галерията бяха показани красиви арт разпечатки в A3 формат.

„Благодаря много на Huawei за поканата да участвам в тази инициатива. Много харесах концепцията - Димитър Караниколов да снима мои творби с новия смартфон P30 lite.  Смятам, че технологиите и изкуството винаги са вървели ръка за ръка.", сподели Калоян Тошев по време на събитието.

Камерата на Huawei P30 lite разполага с иновативен CMOS сензор, съдържащ в себе си 48 милиона пиксела - уникално постижение дори за динамична индустрия като мобилната фотография и поредното предизвикателство, което Huawei отправя към „правилата" в тази сфера, които иска да пренапише.
Интелигентна тройна AI камера на Huawei P30 lite разпознава 22 сцени и обекти, което помога на любителите фотографи да създават страхотни кадри. Телефонът разполага и с 24MP предна камера, която също разпознава 8 сцени за перфектно селфи при всякакви условия. Предната AI камера разпознава и различни полове и възрастови групи и прилага оптимално разкрасяване за различните хора.

Новият смартфон идва с DewDrop дисплей с 6.15-инчов диагонал и супер тънки рамки с 84% съотношение между екран и тяло. Мощният процесор Kirin 710 спомага за високата ефективност и производителност на P30 lite, който има 4GB RAM и 128GB вътрешна памет, и идва с EMUI 9.0.1, базиран на Android 9.0. Батерията с капацитет 3340mAh издържа цял ден далеч от контакта, и се зарежда от 0 до 41 процента за по-малко от 30 мин.
Телефонът се предлага в три страхотни цвята - син (Peacock Blue), черен (Midnight Black) и бял (Pearl White).
P30 lite вече е на пазара с атрактивни планове в мрежата на A1, Telenor и Vivacom, както и в свободна продажба на цена от 699 лв.