24 май – идеи за дълъг уикенд в България
Секция: Туризъм
22 Май 2019 19:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
24 май – идеи за дълъг уикенд в България

/КРОСС/ Едно пътуване невинаги е свързано с дълго планиране и обмисляне. След броени дни е 24 май, който ще ни даде възможност за 3 поредни почивни дни, в които да се отдадем на разходки и почивка извън града. Къде можем да прекараме почивката си и колко ще ни струва това в последния момент, разказват от онлайн туристическа агенция eSky.
Софиянци, които нямат търпение да отидат до морето, могат да го направят с полетите до Варна на националния ни превозвач и двупосочни самолетни билети от 80 евро. Хотелскотото настаняване за периода започва от 12 евро за нощувка. 3-звездни хотели можете да намерите за 23 евро, а ако предпочитате да се поглезите в хотел с 5 звезди, цените започват от 59 евро за двойна стая.
Пловдив винаги е добра идея - европейска столица на културата за 2019, град с много история, забележителности, галерии, музеи, интересни арт места за посещение и наситен нощният живот. Настаняването е разнообразно - от къщи за гости на цени от 15 евро, 4-звездни хотели за около 40 евро и 5 звезди за 86 евро с включена закуска.
Ако предпочитате разходка сред природата, можете да отидете до Седемте рилски езера, стига да не ви притеснява по-студеното време. Можете да отседнете в Сапарева баня, където цената за нощувка стартира от 15 евро. Друга опция са Крушунските водопади и Деветашката пещера или пък така популярната напоследък пещера Дяволското гърло. Можете да отседнете в района на Триград на цени, започващи от 17 евро за нощувка.
Имате нужда от почивка и релакс? Цените на 4-звездните СПА хотели в центъра на Девин започват от 56 евро с включена закуска, СПА във Велинград ще ви струва 40 евро, а във Вършец 56 евро плюс закуска.
Все още има доста свободни места, а резервациите си можете да направите бързо и лесно онлайн.