Деница Златева: Политиците дължат на българските избиратели честни избори
Секция: ПОЛИТИКА
23 Май 2019 08:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Деница Златева: Политиците дължат на българските избиратели честни избори

/КРОСС/ "Европа се нуждае от промяна. Тя трябва да се върне към социалните си корени, да бъде по-справедлива и по-солидарна. Ако искаме да бъдем равнопоставени европейци, трябва да бъдем и достойни българи и да се отнасяме с достойнство към всеки един български гражданин, да не делим хората по политически пристрастия или в зависимост от това- в кой регион на страната живеят. Не трябва да увеличаваме регионалните неравенства и вътре, в самата България." Това каза кандидатът за евродепутат от „БСП за България" и зам.-председател на НС на БСП Деница Златева в Благоевград. Тя добави, че основното послание на социалистите към българските граждани е да гласуват, да бъдат активни. Златева заяви, че дори изборите за Европейски парламент да изглеждат далечни, всъщност те са изключително важни за това- в каква посока ще се развива България. „Ако искаме да има справедливост сега - и в България, и в Европа, трябва да бъдем активни", каза още Златева. По думите ѝ задължение на политиците е да гарантират на българските избиратели, че гласът им е отчетен честно и преброен така, както са си пуснали бюлетината.
"Очакваме да спечелим тези избори. Ако всичко това, което чухме от хората по време на кампанията - това желание за възмездие, за промяна, за справедливост - е факт, не би трябвало да се съмняваме какъв ще бъде изборният резултат. За мен най-важно е хората да не се страхуват и да отидат да гласуват", коментира още Деница Златева. Зам.-председателят на БСП каза още, че изборите са важни по няколко причини. "За мен, като човек, който се занимава толкова дълго с европейска политика, не е без значение какво ще бъде мнозинството в новия Европейски парламент. Важно е в каква посока ще поеме Европа - с ново прогресивно мнозинство и да не допуснем силно представителство на националисти и популисти в Европейския парламент. На второ място - човекът отново трябва да бъде поставен в центъра на политиките.", коментира още тя. По думите й във вътрешен план изборите са важни, защото това е своеобразен вот на недоверие към правителството на ГЕРБ и има шанс да бъдат предизвикани предсрочни парламентарни избори. "Разбира се, важни са и за предстоящите местни избори през есента", допълни тя.

Помолена да коментира данните за икономически, административен и полицейски натиск върху БСП, изнесени днес на пресконференция в централата на партията, Златева заяви, че социалистите са притеснени от целия натиск, упражняван върху българските избиратели, върху служители на държавната и местна администрация, върху членове на БСП. „Тези избори трябва да бъдат свободни, да оставим гражданите да изразят свободно правото си на глас, а партиите да имат равни условия в изборния ден", завърши Деница Златева.