Арестуваха 70-годишна жена, част от престъпната група около Цветан Василев
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Май 2019 12:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Арестуваха 70-годишна жена, част от престъпната група около Цветан Василев

/КРОСС/ Специализираната прокуратура е нанесла пореден тежък удар върху организираната престъпност, съобщава онлайн изданието „Марица".

По неофициална информация полицията е арестувала 70-годишна жена с прякор Баба Люса, за която има данни, че е част от организираната престъпна група около Цветан Василев. Според публикацията в пловдивския сайт възрастната дама е съдействала за множество финансови злоупотреби, както и за осигуряване на „чадър" пред данъчните. От няколко години Василев се намира в Сърбия докато у нас делото срещу него протича задочно.

Според информационния сайт www.marica.bg полицията под ръководството на специализираната прокуратура е арестувала един от най-важните членове на престъпната група около Цветан Василев.

Въпреки напредналата възраст на задържаната дама, тя е определена за мозък на голяма част от престъпните схеми на свързаните около бизнеса на Василев фирми. В публикацията се посочва, че Баба Люса е част от ръководството на Технологичен център - Институт по микроелектроника, която е една от свързаните с банкера фирми. За възрастната жена имало информация още, че е захранвала „със свежи кешови плащания Василев" и чрез контактите си му осигурявала протекция пред данъчните власти.