Болници, затвори и кораби заявяват секции в ЦИК до края на работния ден
Секция: ПОЛИТИКА
23 Май 2019 13:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Болници, затвори и кораби заявяват секции в ЦИК до края на работния ден

/КРОСС/ Централната избирателна комисия (ЦИК) напомня, че днес до 17.00 часа изтича срокът, в който ръководителите на лечебни заведения, на домове за стари хора, на затворите и капитаните на плавателни съдове под българско знаме следва да образуват избирателни секции в ръководените от тях институции. Това става при наличие на не по-малко от 10 избиратели.

Информацията за образуваните секции и изготвените избирателни списъци незабавно се изпраща на съответната Районна избирателна комисия.

От ЦИК уведомяват районните избирателни комисии и кметовете на общини, че незабавно на интернет страниците на комисиите и на общините и чрез средствата за масово осведомяване следва да се оповестят мерките, позволяващи на избирателите с увредено зрение и затруднения в придвижването да упражнят правото си на глас в съответната избирателна секция.

ЦИК съобщи още, че в деня на изборите на територията на цялата страна от 7.00 до 20.00 часа, а там където гласуването продължава и след това, но не по-късно от 21.00 часа, ще бъде преустановено видеонаблюдението в помещенията, където работят секционните комисии. ЦИК реши камерите да бъдат изключени, ще се закрият и техните обективи. Контрол по решението ще осъществяват районните избирателни комисии.