На 1 юни Музейко ще работи безплатно
Секция: ЛЮБОПИТНО
23 Май 2019 20:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
На 1 юни Музейко ще работи безплатно

/КРОСС/ С какво се хранят астронавтите? Какво виждат животните? Какви тайни крият камъните? Знаеш ли колко тежиш на Марс? А можеш ли да надскочиш пантера? Ела да празнуваш 1 юни в Музейко и разбери! По случай детския празник Музейко отваря безплатно врати за своите малки и големи приятели, които ще имат възможност да преживеят един незабравим ден с вълнуващи занимания.

От 11:00 до 19:00 ч. всички деца и любопитни възрастни, които обичат да изследват и преоткриват света, ще могат да се запознаят с новите открития в света на науката, екологията, комуникациите и изкуствата. С помощта на истински учени младите откриватели ще пропътуват хиляди години из етажите на минало, настояще и бъдеще, а в края на деня ще знаят безброй любопитни факти за живота на планетата.

В отворената арт зона децата ще се срещнат с шведския иновативен конструктор Strawbees, който ще ги вдъхнови да тестват, изследват и конструират с помощта на своята интуиция. Защото създаваме най-хубавите неща, когато вярваме в себе си! Всички, които мечтаят да издигнат високи кули и да построят сградите на своето въображение, ще могат да отскочат в специалната зона за конструиране - Стреожко.

Екипът на Музейко ще увлече деца и родители в тайните на енергията, центробежните сили, налягането, топлопроводимостта и астрономията с кратки научни демонстрации и експерименти.