ГЕРБ купуват гласове в община Казанлък, полицията е сезирана
Секция: ПОЛИТИКА
23 Май 2019 17:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 ГЕРБ купуват гласове в община Казанлък, полицията е сезирана

/КРОСС/ Полицията да спре купуването на гласове от страна на ГЕРБ за предстоящия европейски вот в община Казанлък, настояват от БСП.

От партията внесоха сигнал до Районната прокуратура и до Районното полицейско управление във връзка с редицата недвусмислени твърдения на симпатизанти на левицата, че лицата Михаил Янушев - кмет на с.Бузовград, Филип Илиев (Феро от гр.Крън), Делян Христов (Дюдюто от гр.Крън), Стоян Ламбов (Крънския) и Златко Гочев (малкият Злати-лейтенанта) купуват гласове в полза на Политическа партия ГЕРБ на територията на общината.

От БСП изискват от органите предприемането на незабавни мерки предвид краткия срок до изборния ден. Сигналът е изпратен и до Националния и в Областния щаб на БСП.

В щаба на БСП граждани ежедневно алармират за пазаруване на вот за ПП ГЕРБ. Мизата, според категоричните свидетелства, е 30 лева предварително и на ръка, а след изборите допълнително 20 лева, като условието е да се чеква преференция 113. Така се „доказва", че 50 лева са „заработени". За това разказват хора, получили вече предложението.

Пазарът на гласове се осъществява в селата Бузовград, Копринка, Розово, Кънчево, Ръжена, от т.нар. „южна дъга" на общината, както и в град Казанлък. От селата на север от града, се пазарува вот за ГЕРБ в село Шейново. Пари срещу вот се раздават и във финансова къща близо до хипермаркет в Казанлък, към това сочат сигналите на жалващите се в клуба на БСП.

Социалистите са направили собствено проучване и разполагат с достатъчно материали, за разобличаване на купувачите. Местната левица разчита на органите и дава толеранс на прокуратурата и полицията спокойно да си свършат работата.