Слънце и високи температури през следващите дни
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Май 2019 07:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Слънце и високи температури през следващите дни

/КРОСС/ През нощта ще е предимно ясно, над западните райони с разкъсана облачност. Вятърът ще отслабва и до сутринта в повечето райони временно ще стихне.

Утре ще е предимно слънчево. Ще има незначителна висока облачност, а след обяд ще се развива и купеста. Ще се задържи почти без валежи. Сутринта ще духа слаб запад-северозападен вятър, около обяд ще се ориентира от юг. Максималните температури ще бъдат 24-29 градуса.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, по-съществени над крайните северни райони и на места там е възможно слабо да превали. Максималните температури ще бъдат 22-26 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 16-17 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност. Около обяд ще започне да се развива и купеста облачност, като до края на деня на отделни места краткотрайно ще превали. Ще духа умерен югозападен, по най-високите върхове - западен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 19 градуса, на 2000 м - около 12 градуса.

В понеделник ще преобладава слънчево време. След обяд над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 26-31 градуса.

Във вторник около и след обяд над Западна и Централна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Преди обяд, както и в Източна България, където вятърът от юг ще се усили, ще има повече слънчеви часове. Дневни температури слабо ще се повишат.